Romtelecom lanseaza serviciile de televiziune digitala

Principalul operator de telefonie fixa Romtelecom lanseaza astazi serviciile proprii de televiziune prin satelit. Lansarea noului serviciu se inscrie in strategia companiei de extindere a portofoliului de produse si servicii non-voce, care include deja servicii de acces la Internet de banda larga prin tehnologia ADSL (ClickNet Express), gazduire si protectie de date (Cyber Host) si servicii de retele private de date (VPN).

Aceasta diversificare a ofertei de produse si servicii este o tendinta pentru companiile de telefonie fixa din intreaga lume, care sunt nevoite sa compenseze pierderea veniturilor cauzata de restrangerea pietei de profil, au comentat reprezentantii RomTelecom.

Compania intentioneaza sa se extinda pe segmentul de televiziune prin cablu, folosind reteaua de acces la Internet prin ADSL, desi aceste planuri nu se vor materializa decat peste doi ani, conform previziunilor oficialilor companiei, cand reteaua de internet de banda va fi suficient de dezvoltata din punct de vedere tehnologic.

In ultimii trei ani, fostul monopol de stat, detinut acum in proportie de 54% de grupul elen OTE, a facut investitii in modernizarea retelei, in digitalizarea completa a Capitalei si in imbunatatirea sistemului de facturare, care sa permita lansarea unor produse noi.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri