Bill Gates: Exista doua tipuri de hackeri, maligni si benigni

Presedintele Microsoft, Bill Gates, a numit intr-un interviu acordat TVR, doua tipuri de hackeri: maligni, care sparg sisteme, si benigni, care au sanse de angajare pentru ca aplicatiile lor software pot fi dezvoltate.

"Cuvantul hacker acopera foarte multe tipuri de comportament... Trebuie sa facem distinctii pentru ca sunt cei care se joaca cu sistemul, gasesc problemele pe care in mod responsabil le raporteaza. asta e un castig. Dar, apoi sunt cei care sunt criminali si care sparg sistemele, sterg informatiile, iar asta seamana cu un jaf armat intr-o forma digitala. Din fericire exista legi care pedepsesc asemenea acte. De aceea trebuie sa distingem intre aceste tipuri de activitati, pentru ca una este beningna, iar cealalta maligna", a comentat cofondatorul Microsoft, Bill Gates, facand o distinctie clara intre hackeri.

Presedintele Microsoft a aratat ca ceea ce creaza hackerii poate fi util, pe de o parte pentru dezvoltarea de programe pe un anume tip de arhitectura, iar pe de alta pentru hacker si evolutia lui intr-o companie: "Daca studiezi produsul si vezi cum lucreaza, ii intelegi arhitectura si gasesti unele probleme pe care le raportezi in mod responsabil, atunci, da, oamenii ar fi impresionati si pot aparea oportunitati de angajare", a mai spus Gates potrivit NewsIn.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri