Simtel Team, companie românească de tehnologie și inginerie înființată acum 11 ani de trei absolvenți de Electronică și Telecomunicații, a debutat pe 1 iulie pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB).

Fondată de Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuic și Radu Vilău, Simtel Team activează în trei domenii de business: energie regenerabilă, telecomunicații, și automatizare industrială, iar pentru fiecare dintre aceste linii de afaceri livrează proiecte atât în ​​România, cât și în străinătate. Acțiunile Simtel Team se tranzacționează pe piața AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul bursier SMTL.

„Listarea Simtel Team la bursă este un moment important nu doar pentru companie, ci și pentru noi, Bursa de Valori București. Povestea Simtel Team este una de succes, o companie antreprenorială fondată de trei absolvenți ai unei facultăți de profil și complexă prin serviciile oferite și domeniile de activitate pe care le aduce sub aceeași umbrelă: energie regenerabilă, automatizări și telecomunicații. Este a 12-a companie care se listează la bursă de la începutul anului, cu o capitalizare cumulată de 300 milioane de euro. Astăzi, încă o dată, Bursa de Valori București demonstrează că este locul potrivit pentru antreprenorii români și pentru susținerea afacerilor lor”, a spus Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București.(foto).

„Suntem încântați să marcăm astăzi începutul călătoriei Simtel Team la Bursa de Valori București. Mulțumim tuturor investitorilor care au decis să investească în acțiunile SMTL și în planul nostru ambițios de dezvoltare a afacerii. Împreună cu Sergiu și Radu suntem bucuroși să vedem printre acționari, angajații și partenerii noștri, dar și noi investitori care au decis să aibă încredere în noi cu capitalul lor. De la începutul acestui an, am format o nouă echipă executivă cu o expertiză inegalabilă în afaceri, piețe financiare și de capital, iar obiectivul nostru cheie este să furnizăm cele mai bune rezultate tuturor investitorilor noștri. Deși a trecut doar o lună de zile de la plasamentul privat, am pus deja în practică o parte din planurile propuse acolo: suntem în negocieri avansate cu două companii pentru M&A, am dat startul unei noi linii de business de distribuție echipamente pentru domeniul fotovoltaic cu venituri deja de peste 100.000 euro și lucrăm la dezvoltarea unui parc fotovoltaic de dimensiuni mari. Ne aflăm într-un moment unic, deoarece contextul este favorabil pentru toate liniile de activitate ale companiei noastre și suntem hotărâți să folosim activ bursa pentru a ne dezvolta afacerea atât în România, cât și în străinătate,” a afirmat Iulian Nedea, CEO și cofondator Simtel Team.

Listarea Simtel Team vine după derularea unui plasament privat de acțiuni, de 13,7 milioane de lei

Listarea Simtel Team vine după derularea unui plasament privat de acțiuni, la sfârșitul lunii mai 2021, prin care compania a strâns de la investitori 13,7 milioane lei. 154 de investitori individuali și profesioniști au participat la plasamentul privat prin care Simtel Team a vândut 15% din capitalul social, respectiv 1.055.000 de acțiuni la un preț de 13 lei/acțiune.

Capitalul strâns de la investitori va susține investițiile companiei în divizia de energie regenerabilă, precum și pentru dezvoltarea subdiviziei de distribuție B2B de componente și materiale necesare în construcția de proiecte de energie fotovoltaică. De asemenea, o parte din capital va fi utilizat pentru tranzacții de tip M&A, iar restul pentru dezvoltarea de proiecte fotovoltaice și a unei platforme de monitorizare și operare a stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice. Plasamentul privat și listarea au fost realizate cu sprijinul BT Capital Partners, iar ulterior listării Cornerstone Communications va asista Simtel Team în calitate de Consultant Autorizat.

„Suntem încântați să fim alături de Simtel Team pe drumul finanţării pe piața de capital, prin intermediul Bursei de Valori București. Misiunea noastră la BT Capital Partners a fost să fim întotdeauna alături de companii inovatoare din România și să le sprijinim în planurile lor de dezvoltare. Suntem onorați să facem parte din povestea de succes a Simtel și încrezători că odată cu listarea la Bursa de Valori București compania va beneficia de mecanismele pieţei de capital pentru a continua planurile ambiţioase de creştere”, a declarat Daniela Secară, CEO BT Capital Partners.(foto)Anterior plasamentului privat, fondatorii companiei au vândut unui număr de 41 de angajați 113.400 acțiuni, la un preț de 0,2 lei/acțiune, pentru a-i recompensa pentru sprijinul oferit în dezvoltarea afacerii. De asemenea, fondatorii au vândut și un număr de 25.200 acțiuni, la un preț egal celui din plasamentul privat, altor 6 acționari. După închiderea plasamentului privat, cei trei fondatori au vândut 5% din capitalul social (352.750 acțiuni) către Pavăl Holding, la un preț egal celui din plasamentul privat. În urma acestor operațiuni, cei trei fondatori Simtel - Iulian Nedea, Sergiu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri