Motorola a obtinut un brevet de inventie pentru un ecran cu cristale lichide (LCD) care contine celule solare, ceea ce va permite in curand realizarea de telefoane mobile compacte, care se incarca de la lumina zilei.

Exista deja telefoane mobile care pot fi incarcate cu energie solara, dar toate acele solutii folosesc celule fotovoltaice care sporesc greutatea si dimensiunea telefonului mobil, anunta NewsIn. Pentru a putea realiza un telefon mobil solar mic si usor, Motorola propune includerea celulelor solare in ecranul telefonului.

Potrivit companiei Motorola, cea mai mare obstacol in realizarea unui telefon mobil cu alimentare solara il reprezinta nivelul de lumina pe care il retine o celula solara. Ecranele protectoare din plastic sau sticla a afisajelor clasice cu cristal lichid reflecta cea mai mare parte din lumina, in loc sa o absoarba pentru a o transforma in energie electrica. Noul procedeu brevetat de Motorola permite absorbirea a peste 75% din lumina, ceea ce este suficient pentru a putea contribui la alimentarea unui telefon mobil.

Acelasi brevet de inventie al Motorola descrie un procedeu prin care se pot fabrica diode electroluminiscente OLED si suprafete de tip "touchscreen" care contine celule solare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Telefoane pentru seniori cu ecran mare si baterie rezistenta