Incepand din noiembrie, MySpace va adauga facilitatile oferite de Skype soft-ului sau de instant messaging. Astfel, utilizatorii MySpace vor putea comunica mult mai eficient prin intermediul Skype: ultima versiune de messaging de pe site anunta apelare gratuita intre fanii MySpace, dar si intre orice utilizatori ai retelei Skype.

“Prin acest deal interconectam cea mai mare retea de voce cu cel mai promitator site video si networking”, a declarat Michael van Swaaij, presedinte interimar al Skype. Cele doua companii spera ca aceasta formula sa le acelereze cresterea in dinamica pietei online.

Parteneriatul strategic devine cu atat mai important cu cat realizam oportunitatile reale de expansiune ale celor doua comunitati. Pe de o parte, MySpace are in prezent 110 milioane de utilizatori activi in toata lumea, majoritatea fiind concentrati in Statele Unite. Pe de alta parte, Skype numara 220 de milioane de utilizatori, majoritatea in afara regiunii americane. Potrivit unui studiu efectuat de Nielsen NetRatings, doar 6,7% din utilizatorii Skype apeleaza la serviciul de messaging al MySpace.

Citeste si:

Prin afilierea Skype la serviciul de messaging, oficialii MySpace urmaresc cresterea popularitatii site-ului de socializare. Inregistrand aproximativ 25 de milioane de utilizatori, MySpace ramane in urma rivalilor AOL, Yahoo si Microsoft in privinta serviciilor oferite pe partea de messaging. Skype ar putea rezolva insa aceasta problema.

Oficialii celor doua parti au declarat ca veniturile din utilizarea serviciul Skype de catre comunitatea MySpace vor fi impartite ulterior conform unui procentaj nedivulgat inca. Serviciul de telefonie online Skype a fost achizitionat de catre eBay in 2005, pentru o suma de 3,1 miliarde de dolari, mult supraevaluata la momentul efectuarii tranzactiei, fapt recunoscut ulterior de eBay.