Compania britanica de outsourcing si call center, XL World, isi propune anul acesta o cifra de afaceri de sase milioane euro, in crestere cu peste 60% fata de anul trecut, a declarat intr-o conferinta de presa, directorul de dezvoltare al firmei, Roberto Montandon.

XL World estimeaza pentru anul viitor o cifra de afaceri intre 11-13 milioane euro.

"Ne dorim ca XL World sa devina cea mai importanta companie de call center din Romania. Aceasta tara este o piata foarte atractiva pentru investitii de tip call center, datorita proximitatii fata de pietele occidentale, ceea ce nu se intampla in alte locatii off-shore, cum ar fi India sau Filipine. Aproximativ 30% din piata de call center din Europa Centrala si de Est este acoperita de serviciile din Romania", a adaugat Montandon.

XL World intentioneaza ca in 2008 sa-si dezvolte un birou comercial la Bucuresti, compania avand deja centre de servicii in Iasi, Bacau si Oradea, care ofera suport companiillor multinationale, si are in total circa 1.000 de angajati.

Compania isi propune ca in 2008 sa investeasca pe piata romaneasca circa un milion de euro, vizand companii multinationale din domeniul telecomunicatiilor, financiar-bancar, media si divertisment.

Piata de call center din Romania este estimata la 70 milioane euro, din care aproximativ jumatate provin din outsourcing. In urmatorii zece ani, piata de call center si de externalizare a proceselor de busines va ajunge la 350-500 milioane euro. XL World detine sase birouri in Italia si Marea Britanie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Joburi in outsourcing: ce planuri de cariera propun angajatorii