Grupul francez-american a anuntat ca va efectua economii suplimentare de 400 de milioane de euro, in ceea ce priveste marjele profitului brut si cheltuielile operationale pana la sfarsitul lui 2009, ridicand totalul la 2,1 miliarde de euro.

Alcatel-Lucent, care a oferit de trei ori la rand avertizari privind scaderea profitului de la fuziunea din decembrie 2006, a raportat un profit operational de 70 de milioane de euro, in trimestrul care s-a incheiat la 30 septembrie, fata de un profit operational de 430 de milioane de euro, inregistrat anul trecut.

Profitul operational ajustat a depasit estimarile, analistii asteptand o pierdere de 2,1 milioane de euro.
De asemenea, reprezentantii grupului au anuntat si demisia directorului financiar care va pleca in urmatoarele saptamani. "Acestea sunt decizii greu de luat insa sunt necesare. Cu acest plan, compania tinteste marje ale profitului brut de aproape 30% si de 10% sau mai mult pentru profitul operational, in faza de post-integrare ce va incepe in 2010", a declarat directorul executiv Patricia Russo.

Citeste si:

Compania a luat nastere in luna decembrie a anului trecut, prin preluarea companiei americane Lucent de catre grupul francez Alcatel. Grupul a intampinat probleme din cauza costurilor provocate de fuziune si incertitudinile care planeaza in jurul procesului de integrare a productiei.

Alcatel-Lucent este lider de piata pe segmentul de echipamente pentru retelele de telefonie fixa si servicii asociate, insa este in urma Ericsson in privinta dispozitivelor pentru telecomunicatii mobile.