Marco Boerries, vice-presedinte executiv al diviziei Connected Life, din cadrul Yahoo, a anuntat, in cadrul Consumer Electronic Show (CES) din Las Vegas, lansarea unei noi game de servicii de internet mobil, incercand astfel sa depaseasca rivalul Google pe segmentul de software pentru telefonia mobila, relateaza presa internationala.
Yahoo a lansat, in varianta Beta (de test), serviciul Yahoo! Go 3.0, ce va rula initial pe circa 30 de modele de telefoane disponibile pe piata nord-americana, printre care se numara iPhone-ul si telefoanele din seria Nokia 60. In lunile care vor urma, compania planuieste sa lanseze software-ul pentru o gama extinsa de telefoane mobile din intreaga lume, potrivit publicatiei olandeze Telecom Paper.

Intr-un interviu acordat agentiei Reuters, Marco Boerries, executivul de la divizia de servicii Web pentru telefoane, televizoare si alte dispozitive in afara de PC-uri, a declarat ca Yahoo intentioneaza sa joace un rol important pe noile piete, fara sa uite insa ca este pionierul serviciilor Internet. Compania trebuie sa arate ca face progrese sub conducerea lui Jerry Yang, CEO-ul si co-fondatorul Yahoo, intrand pe piete noi, ca cea a software-ului pentru telefoane mobile.

Pagina de start a site-ului yahoo.com
a fost redimensionata pentru cei care o incarca pe un telefon mobil si va fi diferita de ceea ce vad utilizatorii de computer. "Scopul noii pagini de start pentru Yahoo mobile este sa fie punctul de plecare pentru internetul mobil", a declarat Boerries. Pagina de internet pentru cei care folosesc conexiunea mobila este de obicei optimizata pentru a putea fi vizualizata pe ecranele mici ale telefoanelor mobile.

Noua platforma online de la Yahoo va ingloba caracteristici intalnite deja pe site-urile de socializare online ca MySpace, Facebook sau Flickr, acestea incurajand utilizatorii sa imparta detalii personale cu prietenii selectati.

Strategie: Yahoo vrea o platforma deschisa

Yahoo planuieste sa permita dezvoltatorilor de software sa foloseasca serviciile concurente de publicitate de la Google sau Microsoft, incercand astfel sa castige atat increderea dezvoltatorilor cat si bani, potrivit Fox Business.

Compania va incerca sa se diferentieze de rivalii sai care tind sa faca un telefon mobil sa functioneze ca un calculator. De exemplu, Apple a adus pe piata telefonul-PC iPhone, foarte usor de folosit si la indemana pentru accesarea datelor personale si a serviciilor oferite prin internet.

Google a semnat un parteneriat cu 30 de firme cu care va crea un software, numit Android, pentru accesarea mai usoara a internetului de pe telefoanele mobile, scrie presa internationala. Compania intentioneaza sa extinda pe piata de telefonie mobila gama de servicii de internet pe care le ofera prin browsere pe calculatoare. Oficialii au declarat ca au luat aceasta decizie din cauza problemelor legate de modelele telefoanelor si de standardele pentru software care au ingreunat folosirea internetului cu ajutorul telefonului mobil. Google a mai spus ca sistemul de software, cunoscut sub denumirea de Android, va fi o platforma deschisa si completa pentru aparatura mobila.

Gigantul Microsoft asteapta ca, anul acesta, vanzarile de telefoane cu sistem de operare Windows sa ajunga la 10 milioane de unitati, iar pentru 2009 preconizeaza vanzarea a 20 de milioane de unitati.

"Strategia noastra nu vizeaza crearea telefoanelor. Nu vrem sa cream un alt sistem de operare (pentru telefoanele mobile). Acest lucru ar fi prea limitat pentru telurile noastre"
, a precizat Boerries, citat de presa internationala.

Oficialul sustine ca strategia companiei sale se bazeaza pe crearea de servicii disponibile deja pe internet, dar construite in asa fel incat sa fie compatibile cu o gama mai mare de telefoane. Acesta a punctat faptul ca lansarea platformei Yahoo! Go 3.0 reprerezinta schimbarea strategiei pentru dezvoltarea pe segmental de telefonie mobile.

"Cel mai important scop pentru Yahoo este sa aduca cea mai buna experienta de internet posibila pentru miliarde de consumatori din intreaga lume. Credem ca pentru a reusi la un asemenea nivel, cea mai buna strategie este sa ne deschidem platforma mobila pentru a exploata talentul si inovatia dezvolatorilor si editorilor", a adaugat Boerries, citat de publicatia electronica RTT News.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri