Vodafone Romania va sprijini organizarea summit-ului NATO de la Bucuresti, in baza unui acord de parteneriat incheiat cu Ministerul Afacerilor Externe, prin furnizarea de servicii de comunicatii pentru organizatori si delegatiile straine participante si suplimentarea capacitatii de trafic pe perioada evenimentului, pentru a veni in intampinarea solicitarilor organizatorilor, in acest sens, scrie NewsIn.

Potrivit datelor furnizate de operatorul de telefonie mobila, pe perioada desfasurarii summitului NATO, Vodafone Romania va extinde capacitatea pe toate statiile existente care deservesc zonele de interes si va adauga, temporar, statii mobile pentru a oferi capacitate suplimentara.

Si Orange Romania a demarat un plan de masuri specifice in vederea bunei desfasurari a summitului NATO care se va desfasura la inceputul lunii aprile in Bucuresti. Astfel va fi imbunatatita acoperirea in principalele “zone de foc” ale evenimentului: Palatul Parlamentului, marile hoteluri bucurestene, arterele de confluenta intre aceste locatii.

Pentru a evita posibilitatea aparitiei congestiilor la nivelul retelei de accees radio va fi crescut numarul de resurse disponibile la nivelul utilizatorului. In mod particular Palatul Parlamentului va beneficia de o atentie sporita, datorita numarului de apeluri simultane ce se vor efectua pe durata summitului, prin reconfigurarea si upgradarea echipamentelor radio, care in momentul de fata asigura serviciul Orange Romania in interiorul cladirii", precizeaza reprezentantii companiei.

In colaborare cu organizatorii summitului NATO, Cosmote este deja angrenata in activitati specifice, cu scopul de a asigura servicii de telecomunicatii la standardele tehnice si comerciale necesare unui eveniment de o asemenea anvergura.

Citeste si:

Vodafone Romania, divizie a Vodafone Group Plc., care avea 8.807.859 de clienti, la 31 decembrie 2007, este unul din liderii mondiali de comunicatii mobile, cu divizii in 25 de tari de pe 5 continente si cu 252,3 de milioane de clienti, la care se adauga 40 de retele partenere.

Orange Romania este brandul sub care France Telecom furnizeaza servicii de comunicatii mobile, Internet si televiziune. Grupul France Telecom este unul din liderii mondiali in servicii de telecomunicatii, cu peste 163 de milioane de clienti pe cinci continente.

Cosmote Romania face parte din Grupul Cosmote si ofera in prezent acoperire pentru 98,2% din populatia Romaniei si 87,5% din teritoriu. Grupul Cosmote este prezent in cinci tari din Sud Estul Europei (Grecia, Romania, Bulgaria, Albania si Macedonia).