Tariful maxim de interconectare pentru Vodafone si Orange ramane la 6,40 eurocenti pe minut, fara TVA, pentru 2008 si va fi de 5,03 eurocenti / minut din 2009, se arata intr-un comunicat al Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI).
Decizia presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii numarul 4774/2006 prin care se stabileau tarifele maxime ce pot fi percepute de Vodafone, la 6,40 eurocenti/minut, fara TVA, pentru anul 2008 si de 5,03 eurocenti/minut, fara TVA, incepand de la 1 ianuarie 2009, a fost atacata in contencios administrativ de catre Romtelecom, care a solicitat atat anularea, cat si suspendarea executarii acestei decizii pana la solutionarea definitiva si irevocabila a cererii de anulare.

De asemenea, in ceea ce priveste tarifele de interconectare practicate de Orange, Romtelecom a atacat in instanta si Decizia presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii numarul 4775/2006 privind tarifele maxime de interconectare care pot fi practicate de Orange la 6,40 eurocenti/minut, fara TVA, de la 1 ianuarie 2008, respectiv 5,03 eurocenti/minut, fara TVA, de la 1 ianuarie 2009.

Ulterior, Romtelecom si Net-Connect Internet (care formulase o cerere de interventie in interes propriu in acest proces) au depus cereri de renuntare la judecarea recursului impotriva sentintei civile pronuntate de Curtea de Apel Bucuresti cu privire la cererea Romtelecom de anulare a deciziei 4774/2006 si a deciziei 4775/2006.

Intrucat instanta a luat act de aceste cereri, sentinta civila mentionata mai sus, prin care s-a constatat temeinicia si legalitatea Decizilor nr. 4774/2006 si 4775/2006 ramane definitiva si irevocabila.

Tariful de interconectare in vederea terminarii la puncte mobile reprezinta pretul platit de un furnizor de servicii de telefonie fixa sau mobila unui operator de retele de telefonie mobila pentru transportul si terminarea apelurilor efectuate de proprii utilizatori catre reteaua acestuia din urma.

Acest cost se regaseste in tariful perceput de operatori utilizatorului final. Astfel, cu cat tariful de interconectare este mai mare, cu atat pretul perceput utilizatorului final pentru apeluri in afara retelei va fi mai mare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri