Google va crea Google Docs, o aplicatie proprie, care va ajuta toti utilizatorii in editarea documentelor, chiar si atunci cand nu sunt conectati la Internet, potrivit silicon.com.

Acestia vor avea posibilitatea sa vizualizeze cand conturile proprii au fost upgradate, prin intermediul unui 'link' offline', prezent pe site-ul Google Docs.

Compania va permite utilizatorilor programului Google Docs sa editeze documente fara a fi conectati la o sursa activa de Internet, existand posibilitatea de a face acest lucru in tren, avion sau din alte locuri unde nu exista conexiune la Internet.

Noua aplicatie Google destinata utilizatorilor offline salveaza temporar modificarile facute in documentul respectiv pe computerul pe care se efectueaza toate operatiile, doar temporar.

Odata reconectat la Internet, orice schimbari realizate in cadrul respesctivului document vor fi sincronizate, in mod automat, si salvate in computerele care gazduiesc Google, arata silicon.com.

“Inca suntem la inceput cu acest nou program. Lucram pentru dezvoltarea mai multor aplicatii si functii web care sa permita utilizarea lor fara existenta unei conexiuni la Internet”, au declarat oficiali ai Google.

“Serviciile pe care vor sa le promoveze cei de la Google se refera la editarea de materiale si la vizualizarea unor anumite prezentari”, au adaugat persoane din cadrul companiei.

Programul de editare fara conexiune la Internet sustinut de Google se face prin utilizarea unei tehnologii numita Google Gears – introdusa pe piata in urma cu cincisprezece luni, conform silicon.com.

Aceasta noua tehnologie este deja valabila in cadrul unor functii de pe site-ul motorului de cautare, cum este Google Reader.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Lansarile IFA 2019: Produse puternice, branduri consacrate, inovatii