Din aceasta luna, Forumul a devenit o organizatie non-profit, independenta, prin care cei trei membrii fondatori incearca sa asigure transparenta necesara dezvoltarii unui standard comun industriei de securitate.

ONVIF se angajeaza sa accelereze adoptarea pe piata de securitate a unor retele video care vor beneficia de o interfata standard globala. Acest standard va fi definit printr-un protocol comun de schimb de informatii intre echipamentele video IP (din arii precum identificarea echipamentelor in retea, vizualizare live, audio, metadata sau control si telemetrie).

Interfata ONVIF va permite interoperabilitatea intre echipamentele video IP fara a tine cont de producator. De acest lucru vor putea beneficia toti cei implicati in industria de securitate, si anume utilizatorii finali, integratorii, consultantii si producatorii, care se vor bucura de o serie de avantaje oferite de echipamentele video IP cum sunt costurile de instalare si intretinere scazute, calitate, flexibilitate, o piata in continua dezvoltare, riscuri scazute etc.

Mai multe detalii se gasesc pe site-ul ONVIF. Site-ul ofera informatii despre beneficiile unui standard global, precum si o serie de raspunsuri la cele mai des intalnite intrebari pe aceasta tema.