"Noi solicitam majorarea cu 50% a salariului brut, acordarea unui spor de de fidelitate si continuitate in companie, de 10% dupa primul an de activitate si cate 1% in plus cu fiecare an de vechime”, a declarat, vineri, pentru NewsIn, Cristian Copil, presedintele Sindicatului Liber Nokia.

Fabrica Nokia din comuna clujeana Jucu are 1.600 de angajati care lucreaza incepand cu 1 octombrie cate 12 ore pe zi.

„Lucram de dimineata de la 7.00 pana seara la 7.00, dupa care avem 24 de ore libere, intram in tura seara de la 7.00 pana dimineata la 7.00, dupa care avem 48 de ore libere”, a precizat Copil, potrivit NewsIn.

Potrivit acestuia, printre facilitatile pe care sindicatul, care are 800 de membri, le-a obtinut de la conducerea Nokia Romania se numara acordarea a trei pauze de masa si a inca doua scaune ergnomice pentru fiecare linie de productie.

"Avem zilnic pauza 60 de minute, adica 30 de minute pentru masa calda, 10 minute de repaus si inca 20 de minute cand primim si o mancare rece, tot ca urmare a negocierilor recente. Înainte pauza era de 45 de minute. Am mai obtinut inca doua scaune ergonomice pentru fiecare linie de productie, astfel incat avem acum patru scaune pentru fiecare linie. La o linie de productie lucreaza opt muncitori, care vor sta pe scaun cu schimbul”, a mai spus presedintele Sindicatului Liber Nokia.

Citeste si:

Presedintele Cartel Afla Cluj, Grigore Pop, care a demarat in urma cu cateva luni procedurile de infiintare a Sindicatului Judetean Nokia la fabrica de la Jucu, nu a putut fi contactat vineri.

Fabrica Nokia din Cluj a inceput productia la 11 februarie 2008, iar la sfarsitul lunii mai compania a anuntat ca a inregistrat productia primului milion de dispozitive mobile in Romania, la doar trei luni de la inceputul productiei. Decizia de a construi o noua facilitate de productie in Romania a fost facuta publica in luna martie 2007, iar lucrarile de constructie la fabrica din Cluj au demarat in iulie 2007.

Nokia a anuntat ca a ales Clujul ca locatie pentru noua sa fabrica datorita disponibilitatii fortei de munca bine pregatite, a bunelor conexiuni logistice interne si externe, eficientei generale, a traditiei industriale indelungate din zona si datorita posibilitatii de a construi un parc industrial pentru a gazdui furnizorii si partenerii companiei.

Nokia este lider mondial in domeniul mobilitatii si produce o gama larga de dispozitive mobile, echipate cu servicii si aplicatii software, care ofera acces la experiente mobile diverse: muzica, servicii de navigatie, vizualizare de continut video, vizionare TV, utilizare de jocuri si imagini, posibilitatea de a lucra in afara biroului si multe altele.

Extinderea si imbogatirea ofertei de servicii de Internet dedicate utilizatorilor, precum si a ofertei de solutii si aplicatii software pentru companii reprezinta factori cheie in cadrul strategiei Nokia. De asemenea, portofoliul Nokia include echipamente, solutii si servicii pentru retelele de comunicatii prin intermediul Nokia Siemens Networks.