Autoritatea Nationala pentru Comunicatii (ANC) a anuntat ca registrul abonatilor si serviciul de informatii privind abonatii vor fi disponibile din data de 31 octombrie 2009.

“Am agreat astazi cu industria de comunicatii electronice un nou set de masuri privind implementarea serviciului universal in Romania si primele reglementari pe piata de broadcasting”, a declarat presedintele ANC.

In urma procesului de consultare publica desfasurat pe marginea documentatiei pentru desemnarea furnizorilor de serviciu universal care vor pune la dispozitia utilizatorilor finali un serviciu de informatii privind abonatii si un registru al abonatilor tuturor furnizorilor de telefonie, ANC a decis organizarea concomitent a doua proceduri separate de licitatie.

Astfel, se creeaza posibilitatea depunerii unor oferte doar pentru furnizarea serviciului de informatii privind abonatii sau doar a registrelor abonatilor, fara a exclude desemnarea aceluiasi furnizor de serviciu universal pentru ambele servicii, pe baza ofertei celei mai avantajoase.
Baza de date va fi pusa la dispozitia tuturor utilizatorilor finali prin intermediul unui serviciu de informatii privind abonatii si al unui registru al abonatilor, cel tarziu pana la data de 31 octombrie 2009.

“Vom pune in vanzare caietele de sarcini cel mai tarziu la inceputul lunii februarie si intentionam sa evaluam ofertele si sa desemnam furnizorii de serviciu universal in cursul lunii martie. Lansarea serviciului de informatii privind abonatii si a registrului abonatilor va avea loc pana la data de 31 octombrie 2009”, a mai declarat presedintele ANC, Liviu Nistoran.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Netflix nu vrea să îți mai ia banii dacă nu te mai uiți seriale
Setari Cookie-uri