Vanzarile de computere Apple din Statele Unite au scazut in luna februarie cu 16% in luna, desi netbook-urile au ajutat vanzarile de PC-uri bazate pe sistemul de operare Windows sa creasca cu 22%, a anuntat grupul de cercetare NPD.

Vanzarile pe unitati a laptop-urilor Macbook au scazut cu 7%, in timp ce laptop-urile cu sistem de operare Windows au crescut cu 36%. Fara netbook-uri, laptop-urile Windows au crescut cu 16%, a anuntat NPD.

Cifrele NPD sunt masurate indeaproape pentru vanzarile Apple, dar acestea nu includ si date privind vanzarile directe de la producatori de PC-uri precum Hewlett-Packard si Dell. Cifrele includ vanzari de la magazinele Apple, retaileri precum Best Buy si site-uri e-commerce precum Amazon.com.

Analistul NPD Steve Baker a declarat ca produsele cu pret ridicat de la Apple s-au dovedit a fi greu de vandut dupa ce consumatorii se pregatesc sa reziste recesiunii dure.

“Cred ca problema lor ramane pretul in acest tip de mediu”, a declarat analistul.

Totusi, Baker a subliniat faptul ca “cererea este dificila in orice domeniu, chiar daca volumele de unitati Apple ar putea fi cerute in acest moment, este probabil ca acestia sa fie mult mai profitabili decat oricare producator”.

De asemenea, preturile pentru desktop-urile Mac au scazut cu aproximativ 7% in luna februarie, a anuntat NPD. Pe partea Windows, popularitatea netbook-urilor a fost evidenta dupa ce tehnologia ASP de la Microsoft au marit preturile cu 22%.

Unitatile de desktop-uri Mac au scazut cu 36% in luna februarie, in timp ce desktop-urile bazate pe sistemul Windows au scazut cu 10%.

Apple si-a actualizat linia de desktop-uri in urma cu doua saptamani, iar analistii se asteapta ca vanzarile sa creasca in luna martie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Stock Busters: ultimele reduceri la laptopuri de munca si divertisment