Samsung Electronics, al doilea producator de telefoane mobile ca marime, a anuntat ca va lansa un serviciu pentru utilizatorii de telefoane din Europa pentru a cumpara si descarca aplicatii, alaturandu-se valului de producatori de telefoane mobile care ofera solutii software, scrie Wall Street Journal.

Magazinul de aplicatii al companiei va fi deschis pe 14 septembrie in Marea Britanie, Franta si Italia, si va fi prezentat la o conferinta din industrie care va avea loc in Germania in aceasta saptamana.

In urmatoarele luni, Samsung va face serviciul disponibil in Germania, Spania si inca 30 de tari Europene. Compania dezvolta un serviciu similar in Asia si America, dar nu a anuntat data la care va fi disponibil.

Samsung a anuntat ca magazinul de aplicatii va oferi initial aproximativ 300 de programe dezvoltate de alte companii pentru utilizarea smartphone-ului Omnia. Este de asteptat ca numarul aplicatiilor sa ajunga la 2.000 pana la sfarsitul anului.

Consumatorii vor putea sa acceseze serviciul prin retelele Wi-Fi cu terminalul Omnia. Initial magazinul va fi disponibil in limba engleza, franceza si italiana.

La inceputul acestui an, Samsung a creat un proces si un site online pentru dezvoltatorii de soft-uri pentru a avea posibilitatea de a scrie programe pentru telefoanele produse de companie.

Compania, care este al doilea producator de telefoane mobile dupa Nokia, lucreaza alaturi de importanti operatori de telefonie mobila ca Vodafone, China Mobile, Verizon Wireless si Softbank la dezvoltarea de servicii mobile.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si