In grupul de investitii ar putea fi inclus Andreessen Horowitz, noua companie cu capital mixt condusa de fondatorul Netscape, Marc Andreessen, au declarat persoanele apropiate situatiei. De asemenea sursele au mai declarat ca sunt implicate Index Ventures, compania de investitii care a fost investitor anterior al Skype si compania de private equity, Silver Lake Partner. Pretul nu a fost dezvaluit, dar eBay a anuntat ca ar putea vinde Skype pentru aproximativ doua miliarde dolari.

Alan Marks, un purtator de cuvant al eBay, nu a vrut sa comenteze referitor la aceasta stire.

eBay a achizitionat Skype in 2005, dupa ce a facut o oferta mai mare decat a Google si Yahoo intr-o achizitie care a ajuns sa fie considerata una dintre cele mai neprofitabile tranzactii din IT din ultimii 10 ani. Pretul final care includea si platile catre fondatorii Skype a impins pretul final la 3,1 miliarde dolari. Ulterior eBay a coborat valoarea Skype cu 900 milioane dolari, dupa ce a devenit clar ca achizitia nu s-a potrivit modelului principal de afacere al eBay (e-commerce si plati online).

Desi eBay a anuntat initial ca planuieste o oferta publica initiala (IPO) pentru divizia Skype, aceasta a discutat cu diferite companii si grupuri de investitii interesate de cumpararea serviciului. La inceputul acestui an, fondatorii Skype, Niklas Zennstrom si Janus Friis, au format o companie privata in sperata ca vor face o oferta pentru vechea lor companie. Cele doua parti nu au ajuns la o intelegere asupra pretulului, iar acum se judeca asupra detinerii tehnologiei principale din spatele serviciului Skype. Cazul urmeaza sa fie incheiat de curtea britanica in urmatorul an.

De asemenea, luna trecuta eBay a negociat cu Google asupra preluarii Skype, potrivit unor surse apropiate situatiei. Google a parasit insa masa negocierilor temandu-se ca litigiul ar putea sa o lase vulnerabila la importante pierderi. Google era ingrijorata si de faptul ca detinerea Skype ar putea instraina operatorii wireless, care ofera clientilor sai telefoane ce folosesc soft-ul Android de la Google.

Nu se stie inca daca fondatorii Skype sunt implicati in noua tranzactie si daca au acceptat sa renunte la procesul intentat.