China acuza Microsoft de incalcare a drepturilor de proprietate intelectuala

O instanta judecatoreasca din Beijing acuza producatorul american de software Microsoft pentru incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala ale unei companii chineze intr-un caz despre caracterele folosite in anterioarele sisteme de operare Windows, scrie PC World.

Judecatoria din Beijing a ordonat producatorului de software Microsoft sa opreasca vanzarea de versiuni ale Windows care utilizeaza caractere (fonturi) chinezesti. Microsoft intentioneaza sa faca recurs la caz, a declarat un reprezentant al companiei intr-un comunicat de presa.

Acuzatia vine dupa ce Barack Obama a vizitat China pentru prima data ca presedinte al Statelor Unite. Vizita a adus in discutie problemele legate de piraterie si vanzarea de produse tehnologice intre cele doua tari. Asociatia companiilor din Statele Unite a facut un apel la presedintele Obama pentru a proteja drepturile de proprietate intelectuala in China, unde copii piratate ale soft-urilor sunt vandute pe strada si in piete.

Microsoft a fost licentiata pentru proprietatea intelectuala a companiei Zhongyi cu mai mult de 10 ani in urma pentru folosirea versiunii in limba chineza a Windows 95. Compania chineza sustine ca acordul a fost aplicat doar pentru Windows 95, dar Microsoft a continuat sa foloseasca proprietatea intelectuala si la alte versiuni ale Windows.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri