eBay, cel mai mare site de licitatii online, a anuntat ca a finalizat vanzarea serviciului Skype catre un grup de investitii care include cei doi fondatori ai companiei de comunicatii web, scrie Washington Post.

Vanzarea unei participatii de 70% din Skype pentru aproximativ doua miliarde dolari a fost blocata de procesul intentat de fondatorii Skype, Niklas Zennstrom si Janus Friis. Zennstrom si Friis au definitivat procesul in aceasta luna si vor detine o participatie de 14% din Skype prin noua lor companie Joltid.

Participatia majoritara de 66% va fi detinuta de un grup de investitori condus de compania Silver Lake Partners, Canada Pension Plan Investment Board si grupul de investitii condus de Andreessen Horowitz. eBay va retine o participatie de 30% in Skype. De asemenea, site-ul de licitatii va incasa 1,9 miliarde dolari, iar tranzactia evalueaza Skype la 2,75 miliarde dolari.

In 2005, eBay a achizitionat serviciul de telefonie prin Internet Skype de la Zennstrom si Friis pentru un pret ce a depasit 3,1 miliarde dolari. Skype permite utilizatorilor sa telefoneze gratuit catre alti utilizatori prin conectarea la liniile fixe sau telefoanele mobile.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si