Producatorul de computere Lenovo a anuntat ca intrat in piata telefoanelor mobile prin rascumpararea diviziei de telefonie mobila care a fost vanduta in urma cu un an, scrie Wall Street Journal.
Lenovo, al patrulea producator de PC-uri al lumii, a vandut divizia sa de telefoane mobile pentru a se axa pe computere, dar a anuntat ca tehnologiile celor doua segmente s-au apropiat, oferind "o importanta oportunitate de crestere".

Compania a anuntat ca va plati aproximativ 200 milioane dolari pentru a achizitiona fostele active ale diviziei de telefoane de la un grup din Hong Kong si alti investitori.

"Compania considera acum ca cele doua industrii s-au apropiat in ultima perioada si intentioneaza sa profite de oportunitatea din afacerile cu telefoane mobile", a anuntat compania.

Ca alti producatori de computere, Lenovo a fost afectata de criza economica si de declinul vanzarilor. Compania a raportat in aceasta luna ca profitul pentru trimestrul incheiat la 30 septembrie a fost de 53 milioane dolari, dublu fata de perioada similara a anului trecut.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Black Friday 2019 la PC Garage: reduceri la produse de gaming