De ce Google Android poate deveni un rival puternic pentru iPhone

Desi iPhone este telefonul preferat al americanilor, fiind urmat de BlackBerry 8300, telefonul lansat de Apple ar putea avea un competitor mult mai important in telefoanele cu sistemul de operare Android intrucat utilizatorii celor doua tipuri de smartphone-uri se aseamana foarte mult, arata un studiu al companiei de cercetare comScore, scrie CNET News, unul dintre cele mai importante site-uri din domeniul tehnologiei.
Potrivit datelor comScore, 17% dintre utilizatorii de telefoane mobile din SUA care isi doresc sa cumpere un telefon mobil in urmatoarele trei luni vor un telefon care ruleaza pe platforma Android fata de 20% care si-ar cumpara un iPhone, telefonul vedeta al celor de la Apple.

Informatiile despre obiceiurile de consum ai utilizatorilor de iPhone ori telefoane cu sistemul Android, arata ca acestia se aseamana foarte mult in privinta tipului de mass-media preferat sau a modului de a naviga pe internet.

De exemplu, 94% dintre cei care folosesc Apple obisnuiesc sa priveasca programe media pe telefonul mobil aproape la fel de mult ca cei 92% dintre utilizatorii de telefoane Android care fac acest lucru.

Pe de alta parte, 52% dintre cei care prefera telefoanele care ruleaza cu platforma lansata de Google folosesc retelele sociale comparativ cu cei 58% dintre utilizatorii de retele sociale ai Apple, mai arata datele comScore.

Modul de folosire a mass-mediei digitale de catre utilizatorii de telefoane mobile din SUA in functie de tipul de telefon detinutSursa:eMarketer.com


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri