Amazon va lansa o platforma de aplicatii pentru cititorul digital

Amazon, cel mai mare retailer online, va lansa o platforma de aplicatii pentru cititorul de carti electronice Kindle, care va permite dezvoltatorilor sa construiasca si eventual sa vanda aplicatiile, scrie CNET News.
Mutarea Amazon vine dupa ce zvonuri din industrie anuntau ca Apple ar putea lansa o tableta computer, adica un competitor al companiei in piata cititoarelor electronice.

Terminalul Apple va fi adaptat la cerintele pietei, fiind un instrument care se adreseaza atat citirii ziarelor, revistelor si cartilor, cat si pentru accesarea muzicii, jocurilor si clipurilor video. Magazinul de aplicatii App Store s-a bucurat deja de un real succes, iar Apple va intra in piata cu un avantaj major.

Printre primii colaboratori ai platformei vor fi divizia mobila a Electronic Arts, care va distribui jocuri populare ca Tetris si Scrabble.

Amazon
deja opereaza Kindle Digital Text Platform, o modalitate prin care autorii si editorii pot actualiza si vinde continutul, iar la inceputul acestei saptamani, amenintata de intrarea Apple in piata, Amazon a marit comisionul pentru autori primit din vanzarile din platforma Digital Text.

De la lansarea in 2007 a instrumentului Kindle, Amazon a inregistrat vanzari importante, insa retailerul online se confrunta cu presiunea noilor jucatori intrati pe acest segment.

Acum, prin lansarea platformei, Amazon poate oferi functii populare ale iPhone-uluim insa ecranul alb-negru (n.r. - electronic paper) ar putea limita functionarea aplicatiilor.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri