Orange, cel mai mare operator de telefonie mobila pe piata locala, a inregistrat o scadere a veniturilor in 2009 de 19,5% la valoarea in euro fata de cele 1,31 miliare de euro din 2008.

Compania a inregistrat la finalul anului trecut aproape 10,95 milioane de clienti, in crestere cu 6,2% fata de finalul lui decembrie 2008.

In ultimul trimestru al anului, Orange a castigat peste 300.000 de noi clienti in special datorita lansarii noului portofoliu de abonamente – peste o jumatate de milion de clienti au adoptat unul dintre noile planuri tarifare: Delfin, Pantera, Fluture si Pinguin.

Venitul mediu anual pe utilizator a fost de 92 de euro.

“Performanta companiei este in conformitate cu planurile noastre intr-un an in care intreg mediul economic a resimtit acut efectele crizei economice. Dupa doua trimestre consecutive in care Orange a fost lider in ceea ce priveste numarul de noi clienti atrasi in retea, si in ultimul trimestru al anului baza de clienti a continuat sa creasca puternic. Desi consumul in retea a crescut gratie ofertelor competitive lansate pe piata, nivelul veniturilor a continuat sa reflecte impactul reglementarilor, scaderea tarifelor si evolutia cursului valutar comparativ cu anul precedent”, a declarat Thierry Millet (foto), CEO Orange Romania.

Numarul de clienti broadband ai Orange Romania s-a majorat cu 62%, pana la 2.708.000.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Orange Romania, afaceri de 292 mil. euro in T4