14 companii IT romanesti vor reprezenta tara noastra la cea de-a noua editie a CeBIT, cel mai important targ european de tehnologie, care a inceput pe 2 martie la Hanovra, potrivit unui comunicat al Asociatiei Patronale a Industriei de Software si Servicii (ANIS)

Printre cele 14 companii se numara dezvoltatori de aplicatii, furnizori de servicii IT si producatori care isi propun sa foloseasca prezenta la targ pentru a creste nivelul exporturilor romanesti de IT.

„Exporturile IT, in special serviciile, par sa fi devenit factorul de stabilitate si chiar de crestere pentru companiile romanesti in 2009, iar reactiile din piata ne arata ca evolutia va fi similara anul acesta”, spune Valerica Dragomir, director executiv al ANIS.

Daca in 2008, industria IT&C a crescut pe toate segmentele (telecom, software, servicii hardware si electronica) ajungand la 9,3 miliarde de euro, anul trecut criza a avut o influenta semnificativa piata scazand la 8,2 miliarde de euro, adica la nivelul din 2007.

Singurele sectoare care au simtit mai putin efectele crizei au fost productia si exportul de hardware si electronica, datorita fabricii Nokia de la Jucu, care de exemplu in 2008 a avut afaceri de 456 de milioane euro si un profit de 138 de milioane de euro.

Exporturile sectoarelor IT&C au crescut anul trecut cu 10% la 3,3 miliarde de euro, fata de 3 miliarde de euro in 2008, se mai arata in studiul ITC.

Ponderea acestei industrii a ajuns la 9% in totalul exporturilor de bunuri si servicii ale Romaniei pe anul trecut.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Viitorul industriei de software. Care va fi motorul de crestere?