Star Storage, unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata locala a solutiilor de stocare, arhivare si management de date si documente, lanseaza un centru de operatiuni de securitate prin care ofera servicii de administrare, configurare, monitorizare, managementul incidentelor de securitate, evaluarea echipamentelor de securitate si update-ul acestora.
Lansarea acestui centru de operatiuni face parte din planul de investitii de doua milioane de euro pentru dezvoltarea ofertei de servicii de externalizare in acest an.

Serviciile de securitate sunt structurate pe trei categorii: livrarea echipamentelor de securitate ca serviciu; managementul la distanta pentru infrastructura de securitate, colectarea si monitorizarea log-uri de securitate, analiza, corelarea, notificarea incidentelor si evenimentelor, pe baza unui abonament lunar.

“Reducerile de costuri, nevoia de externalizare a acelor servicii pentru care sunt necesare investitii majore in tehnologiile de securitate, personalul dedicat, monitorizarea continua, training intensiv si continuu in domeniul securitatii datelor, sunt principalele motive pentru care companiile apeleaza la serviciile de securitate externalizate”, declara Viorel Delinschi (foto), manager de dezvoltare a centrului de date Star Storage.

Star Storage avea in 2008 in jur de 7,6 milioane de euro din piata de servicii de externalizare IT estimata la 38 de milioane de euro in 2008, conform companiei de cercetare Pierre Audoin Consultants (PAC).

Serviciile de externalizare au insemnat peste jumatate din afacerile companiei care au fost de 14,2 milioane de euro in 2008, o cifra care s-a mentinut si anul trecut.

Pentru acest an, conducerea Star Storage isi doreste sa ajunga la afaceri de pana la 18,4 milioane de euro, acestea avand la baza investitiile care urmeaza sa fie facute, dar si circa patru milioane de euro din 2009 care au fost directionate catre dezvoltarea centrului de date lansat in septembrie anul trecut si a celui de productie infiintat in 2008.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Star Storage deschide un centru de cercetare in campusul Globalworth