In primele 74 de zile de la aparitia pe piata a primului model de iPhone, acesta a fost vandut in mai mult de un milion de unitati. Google a comercializat aproximativ o optime din cat a vandut Apple, estimeaza Flurry, companie de cercetare care masoara utilizarea smartphone-urilor.

Google, compania care detine cel mai popular motor de cautare, a introdus Nexus One in luna ianuarie si a fost vandut exclusiv online. Peter Farago, analist Flurry, considera ca majoritatea consumatorilor nu sunt obisnuiti sa cumpere telefoane in acest fel, afectand astfel vanzarile Nexus One.

"Pentru o companie de succes in online precum Google, un model de business in hardware este foarte diferit", au declarat analistii.

Totusi, Google a anuntat ca rezultatele sunt multumitoare. Numarul de terminale vandute subliniaza succesul produsului si a modelului de vanzare, a mai anuntat compania.

De asemenea, telefonul care foloseste sistemul de operare Android a fost depasit de modelul Droid de la Motorola, care s-a vandut in mai bine de un milion de unitati in primele 74 de zile.

Compania de Internet a inceput din aceasta saptamana sa vanda versiunea telefonului Nexus One care poate folosi reteaua 3G a operatorului american AT&T, intrand astfel in competitie directa cu iPhone de la Apple. AT&T este furnizorul exclusiv din Statele Unite pentru iPhone, care, de asemenea, suporta reteaua 3G.