Actiunile Google au crescut la 403.45$ actiunea, oferind companiei o valoare de piata mai mare decat cea a Coca-Cola, Walt Disney si Cisco Systems.

Actiunile Google au fost evaluate la 85$ actiunea in momentul cand compania a fost listata la bursa US Nasdaq in urma cu 15 luni.
Analistii sunt incantati de potentialul de crestere a noilor produse oferite de Google.

Strategia de crestere

Ultimul serviciu oferit de comapanie este Google Base - dezvaluit saptamana trecuta - care va permite utilizatorilor sa caute diferite informatii adunate de la utilizatori si companii.

O alta initiativa recenta include un plan de furnizare a unor harti prin satelit in miniatura pe telefoanele mobile, precum si controversatul serviciu de biblioteca online pentru digitalizarea bibliotecilor de carti.
Si piata a fost incurajata de performanta financiara a Google.

Compania a raportat o crestere puternica a profiturilor in ultimul trimestru, deaorece profitul net a crescut la 381,2 milioane $ de la 52 milioane $ in aceasi perioada a anului precedent.Vanzarile in al treilea trimestru au totalizat 1.57 miliarde $ - cu 96% mai mari decat in aceasi perioada a anului 2004.Mare parte din veniturile Google provin din vanzarile de reclame.