Gigantul online Google a raportat o crestere usoara a profitului si a vanzarilor din trimestrul al doilea dar au fost sub asteptarile analistilor, scrie presa internationala.

Profitul net pentru trimestrul al doilea a fost de 1,84 miliarde dolari in crestere cu 24% fata de anul trecut cand compania a inregistrat un profit de 1,48 miliarde dolari.

Veniturile au ajuns la 6,82 miliarde dolari in crestere fata de perioada similiara a anului trecut cand a fost postat vanzari de 5,52 miliarde dolari.

Totusi rezultatele au fost sub asteptarile analistilor iar acestia au inceput sa fie mai atenti asupra cheltuielilor operationale ale companiei care au crescut simtitor. Din acest motiv, actiunile Google au scazut cu 4%.

Desi nu a reusit sa impresioneze analistii de pe Wall Street, directorul executiv al Google a anuntat ca grupul a avut un trimestru cu rezultate bune bazate pe o crestere in principalele operatiuni ale companiei dar si in diviziile emergente.

Google este liderul in piata motoarelor de cautere, cu o cota de piata de 65% in Statele Unite si de peste 90% in Europa.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Care sunt solutiile pentru o rata mai mica a diagnosticelor gresite