Romtelecom va incepe sa investeasca in dezvoltarea retelei Next Generation Network (NGN) dupa ce va exista un cadru de reglementare care sa permita companiei recuperarea fondurilor, a declarat, miercuri, directorul general al operatorului de telefonie fixa, James Hubley, informeaza Mediafax.

Ministrul Comunicatiilor, Zsolt Nagy, a anuntat, ieri, ca Alcatel si Ericsson si operatorul Romtelecom vor semna contractele privind furnizarea echipamentelor pentru introducerea retelei NGN, valoarea proiectului depasind 450 milioane euro in urmatorii trei ani. Consiliul de Administratie al Romtelecom a reconfirmat, marti, faptul ca deocamdata nu se va face investitia in aceasta retea.

In schimb, Romtelecom a semnat cu Ericsson si Alcatel contracte cadru pentru cumpararea de diferite echipamente de telecomunicatii necesare modernizarii retelei, fara a angaja insa compania pentru o anumita suma sau anumite cantitati de echipamente. Hubley a aratat ca semnarea contractelor nu inseamna, in mod automat, si efectuarea investitiilor in reteaua NGN pe care compania o avea planificata. NGN permite furnizarea de servicii Internet de mare viteza, noi aplicatii audio si video, precum si noi servicii de date si voce pentru clienti.

Altfel spus, operatorul va furniza, pe acelasi fir de cupru, servicii de comunicatii triple play (voce, transmisii de date de mare viteza si programe TV).


NGN asigura servicii Internet de mare viteza si noi aplicatii audio si video


Decizia Romtelecom de a amana investitiile in realizarea retelei NGN este efectul reducerii de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) a tarifelor de interconectare la reteaua sa a operatorilor alternativi, in doua etape, la 1 ianuarie 2006 si la 1 ianuarie 2007.

Conform deciziei ANRC, anuntata la finele lunii lunii octombrie, tarifele pentru interconectarea la nivel local ar urma sa scada in medie cu 16%, cele pentru interconectarea la nivel regional cu 51,5%, iar cele la nivel national cu 55,8%.

Cea mai mare reducere, de 69,8% urmeaza sa fie aplicata tarifului de interconectare la nivel national in afara orelor de varf, iar cea mai mica, de 11,3%, tarifului de inteconectare la nivel local in orele de varf.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri