Seful HP a demisionat luna trecuta de la conducerea producatorului de computere in urma unor acuzatii de hartuire sexuala si de decontari abuzive, moment in care Larry Ellison, seful Oracle i-a luat apararea acestuia, declarand ca prin acceptarea demisiei lui Hurd, Consiliul de Administratie al Hewlett-Packard nu a actionat in interesul angajatilor, actionarilor, clientilor si partenerilor companiei.

In cadrul Oracle, Mark Hurd va lucra alaturi de Safra Catz, actualul presedinte al companiei. In acelasi timp, oficialii producatorului de software au declarat Charles Phillips s-a retras din functiile de presedinte si director al companiei.

La HP, Hurd a triplat profitul companiei prin reduceri de costuri si prin extinderea activitatilor companiei si in alte zone decat businessurile principale din zona de computere si imprimante.

“ Este o potrivire perfecta. Pe masura ce Oracle trece de la o companie de software la una de hardware, cine ar putea fi mai bun decat el? Ei cauta o persoana care sa duca compania la mai mult de 30 de miliarde de dolari, iar el a condus una care avea peste 100 de miliarde de dolari”, a declarat Brent Thill, analist la compania de servicii financiare UBS AG.