Dupa cum arata TechCrunch, reteaua de socializare pregatea construirea soft-ului pentru telefon, urmand ca pentru partea de hardware compania sa apeleze la un producator specializat.

De asemenea, publicatia anunta ca doi angajati ai Facebook cu experienta in crearea de sisteme de operare, Joe Hewitt si Matthew Papakipos, lucreaza in secret la acest proiect.

Facebook a infirmat insa aceste zvonuri, prin cateva declaratii date Reuters si altor publicatii de IT, arata eWeek.

Citeste si:

"Povestea spusa de cei de la TechCrunch nu este adevarata. Facebook nu construieste un telefon. Filosofia noastra, ca si companie, a fost aceea de a face in asa fel incat terminalele mobile si aplicatiile sa devina mai sociale", a declarat Jamie Schopflin, purtatorul de cuvant al companiei.

Cu toate acestea, se poate observa ca si Google a afirmat, in momentul in care au aparut zvonuri legate de dezvoltarea unui smartphone prorpiu, ca zvonurile sunt false.

Facebook are, in prezent, circa 500 milioane de utilizatori, din care in jur de 100 milioane folosesc reteaua sociala prin intermediul iPhone-ului, telefoanelor mobile dezvoltate pe platforma Android sau pe alte sisteme de operare.