Apple a devenit a doua companie din lume dupa capitalizarea de piata

Actiunile Apple au atins joi un nivel ridicat record, ceea ce a propulsat compania americana pe locul doi in lume dupa capitalizarea de piata, in fata gigantului petrolier chinez PetroChina, transmite AFP, citata de Mediafax.
Actiunile Apple au urcat la valoarea record de 292,76 dolari pe unitate, pe bursa de la New York, ceea ce confera companiei americane o capitalizare de piata de 266 miliarde de dolari. Valoarea de piata a PetroChina este de 265 de miliarde de dolari.

ExxonMobile este cea mai mare companie din lume, cu o capitalizare de piata de 310 miliarde de dolari. Apple a depasit Microsoft in luna mai, la valoarea de piata, devenind cea mai mare companie de tehnologie din lume.

Actiunile Apple au crescut constant in ultimii ani, dupa ce direcorul general, Steve Jobs, revenit in functie in 1997, a supravegheat lansarea unor produse de succes, incepand cu iPod in 2001, urmat de iPhone in 2007 si de iPad anul acesta.

Actiunile companiei au inchis sedinta de joi la 288,92 dolari pe titlu, ceea ce a readus PetroChina pe locul doi dupa capitalizarea de piata.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri