Wind River va angaja anul viitor intre 50 si 200 de persoane in laboratorul de software din Galati, pentru extinderea afacerilor, a declarat presedintele companiei americane, Ken Klein.

"Continuam sa investim pentru ca vrem sa ne dezvoltam, dar nu avem in planul strategic, deocamdata, preluarea altei companii", a spus Klein, citat de Mediafax.

Wind River a preluat integral, in 2007, dezvoltatorul de software Comsys, din Galati, printr-o tranzactie de 1,4 milioane de dolari, iar compania a fost achizitionata, la randul sau, de producatorul american de microcipuri Intel in 2009.

Klein a spus ca extinderea activitatii din Romania se va limita, deocamdata, la orasul Galati.

"Galatiul a fost o alegere strategica, iar acum avem 130 de angajati, dublu fata de 2007. In Romania imbunatatirea infrastucturii ar fi foarte bine venita, iar construirea de autostrazi si trenuri rapide este recomandata", a mai spus el.

Compania Wind River a fost infiintata in 1981 si este unul dintre principalii competitori de pe piata aplicatiilor incorporate in echipamente (embedded) si printre principalii clienti se numara BMW, Boeing si Siemens VDO.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Amenzi pentru munca peste program: cine sunt angajatorii vizati