Wind River va angaja anul viitor intre 50 si 200 de persoane in laboratorul de software din Galati, pentru extinderea afacerilor, a declarat presedintele companiei americane, Ken Klein.
"Continuam sa investim pentru ca vrem sa ne dezvoltam, dar nu avem in planul strategic, deocamdata, preluarea altei companii", a spus Klein, citat de Mediafax.

Wind River a preluat integral, in 2007, dezvoltatorul de software Comsys, din Galati, printr-o tranzactie de 1,4 milioane de dolari, iar compania a fost achizitionata, la randul sau, de producatorul american de microcipuri Intel in 2009.

Klein a spus ca extinderea activitatii din Romania se va limita, deocamdata, la orasul Galati.

"Galatiul a fost o alegere strategica, iar acum avem 130 de angajati, dublu fata de 2007. In Romania imbunatatirea infrastucturii ar fi foarte bine venita, iar construirea de autostrazi si trenuri rapide este recomandata", a mai spus el.

Compania Wind River a fost infiintata in 1981 si este unul dintre principalii competitori de pe piata aplicatiilor incorporate in echipamente (embedded) si printre principalii clienti se numara BMW, Boeing si Siemens VDO.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri