Personalul prezent in centrala nucleara Fukushima, in nord-estul Japoniei, a fost evacuat dupa ce de la reactorul 3 a inceput sa iasa fum, a anuntat operatorul Tokyo Electric Power (TEPCO), transmite 9AM.ro.

La 15:55 (6.55 GMT), am primit un raport care indica ca unitatea 3 a inceput sa scoata un nor de fum gri. Am ordonat evacuarea muncitorilor care erau in apropiere”, a anuntat un oficial al companiei Tepco.

Cu cateva ore inainte, acestia anuntasera ca presiunea din reactorul 3 crescuse destul de mult in ciuda eforturilor de racire ale japonezilor.

Operatorii centralei se gandeaum cum sa scada presiunea eliberand aerul care urma sa duca in atmosfera particule radioactive. O tehnica similara a dus la exploziile care au avut loc in primele zile de criza.

Tehnicienii au avertizat ca de aceasta data emisiile de radiatii vor fi mai mari decat datile trecute din cauza combustibilului care s-a degradat si mai mult. Cel mai probabil procesul va include emisia puternica a unui nor de iod, cripton si xenon, cele trei elemente radioactive.

Tepco a anuntat ca s-a reusit conectarea cablurile de energie la toate reactoarele, inclusiv la cele mai afectate, 3 si 4.

Citeste mai multe informatii pe 9AM.ro

Pe acelasi subiect:

Lupta impotriva dezastrului nuclear: Japonezii iau in calcul varianta Cernobil

RADIOACTIVITATE: Autoritatile din Japonia au descoperit alimente contaminate


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Romanul infectat cu coronavirus si internat in Japonia se simte bine
Setari Cookie-uri