Irlanda nu se va stabiliza financiar dupa 2013, an in care se incheie actualul program de asistenta financiara de 85 miliarde euro de la Uniunea Europeana si Fondul Monetar International (FMI), urmand sa necesite un al doilea imprumut, a afirmat un fost director al FMI, citat de cotidianul Guardian.
Guvernul de la Dublin ar putea continua sa aiba nevoie de asistenta financiara externa pana in 2015, a afirmat Donal Donovan, fost director adjunct la FMI pana in 2005, potrivit Mediafax.

Un al doilea imprumut va include si o restructurare a datoriei statului, care va trebui sa respecte si cerintele stricte din actualul acord privind reducerea deficitului bugetar, a adaugat el.

Irlanda va avea nevoie de un nou pachet financiar deoarece este putin probabil ca investitorii sa accepte sa imprumute din nou guvernul la dobanzi rezonabile decat tarziu dupa 2015, a spus Donovan.

Comentariile fostului oficial FMI vin in contextul in care Portugalia a fost nevoita sa ceara ajutorul Uniunii Europene si FMI, devenind al treilea stat din zona euro care apeleaza la sprijin financiar extern dupa Grecia si Irlanda.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri