Gigantul BP a facut profit de 7,1 mld. dolari in T1

Profitul net al BP, al treilea grup petrolier european in functie de capitalizare, a crescut cu 16,4% in primul trimestru, la 7,1 miliarde de dolari, insa productia s-a redus cu 11%, scrie Mediafax.

In primele trei luni ale anului trecut profitul net s-a situat la 6,1 miliarde de dolari.

Castigul net ajustat in functie de costul inlocuirii rezervelor a scazut, insa, cu 2% in perioada analizata, la 5,5 miliarde de dolari, se arata in raportul BP referitor la rezultatele financiare din primele trei luni ale acestui an.

Cresterea cu 38% a pretului petrolului si triplarea marjei de rafinare nu au reusit sa amortizeze complet efectele scaderii productiei si ale cheltuielilor mai mari legate de remedierea pagubelor produse de mareea neagra din Golful Mexic, noteaza Reuters.

BP a contabilizat, in perioada analizata, cheltuieli aditionale de 400 de milioane de dolari legate de poluarea din Golful Mexic, cea mai grava de acest fel din istoria SUA, ceea ce duce nota de plata estimata pentru acest dezastru la 41,3 miliarde de dolari. Costurile s-ar putea majora din cauza amenzilor si despagubirilor pe care grupul le-ar putea plati.

BP a fost fortat sa vanda campuri petroliere pentru a plati pentru pagubele provocate de poluare, ceea ce a dus la scaderea cu 11% a productiei, comparativ cu primele trei luni ale anului trecut.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri