Rusia va investi in urmatorii patru ani 300 de miliarde de ruble (10,8 miliarde dolari) in modernizarea rafinariilor si construirea de noi unitati, pentru acoperirea deficitului de carburanti in mai multe regiuni, a declarat premierul Vladimir Putin, transmite Reuters.
"In urmatorii patru ani, vor fi investite 300 de miliarde de ruble pentru construirea unor noi rafinarii si unitati petrochimice, modernizarea celor existente si cresterea calitatii produselor rafinate", a afirmat Putin la o reuniune regionala a partidului Rusia Unita, informeaza Mediafax.

Putin a acuzat companiile petroliere ca au format "o conspiratie" pentru a forta cresterea preturilor benzinei, in conditiile in care Rusia, cel mai mare producator de petrol la nivel mondial, se confrunta cu un deficit de produse rafinate.

Saptamana trecuta, guvernul a majorat taxele de export pentru benzina cu 44%, pentru a descuraja vanzarile in strainatate in detrimentul celor pe piata interna, dupa ce benzinariile din unele regiuni au ramas fara carburanti, iar problemele s-au extins la Moscova si St. Petersburg.

Analistii considera ca deficitul de carburanti a aparut dupa ce Putin a cerut in februarie sefilor de companii sa reduca preturile, dar si in lipsa investitiilor in capacitati de rafinare pentru producerea carburantilor premium necesari flotei tot mai mari de vehicule moderne din Rusia.

Preturile benzinei au crescut cu 2,8% saptamana trecuta, cel mai mare avans din ultimele 14 saptamani, potrivit datelor oficiale publicate joi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri