"Statele Unite nu au inca o pozitie in favoarea unei candidaturi", a spus Clinton, intrebata in legatura cu o posibila sustinere a ministrului francez de Finante Christine Lagarde, transmite AFP, potrivit Mediafax.

SUA evalueaza diferitii candidati, inainte de a anunta care este cel preferat, a adaugat Clinton la o conferinta de presa sustinuta la inchiderea forumului care a marcat 50 de ani de la infiintarea Organizatiei pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (OCDE).

"Neoficial, suntem favorabili femeilor calificate si experimentate, care pot conduce institutii de importanta majora, precum Fondul Monetar International", a spus oficialul american.

Secretarul Trezoreriei americane, Timothy Geithner, a declarat miercuri, la Washington, ca printre candidatii declarati, pentru conducerea FMI, mexicanul Agustin Carstens si frantuzoaica Christine Lagarde sunt amandoi "foarte potriviti".

Citeste si:

FMI a fost condus de un european inca de la infiintarea sa, dupa al doilea razboi mondial, potrivit unei reguli tacite prin care presedintia Bancii Mondiale revine Statelor Unite.

Statele emergente revendica insa sefia Fondului, argumentand importanta lor crescuta in economia mondiala.

Ministrul indian de Finante a declarat, joi, ca este in contact cu omologii sai din mai multe tari emergente, in vederea sustinerii unui candidat comun la sefia FMI.