Statele Unite, tara cu cei mai multi bogati. Vezi cine urmeaza in top

Numarul familiilor cu averi de peste un milion de dolari a crescut cu 12% la nivel mondial anul trecut, la aproximativ 12,5 milioane, ca urmare a evolutiei solide a pietelor financiare pentru al doilea an consecutiv, potrivit unui strudiu al firmei Boston Consulting Group, citat de Bloomberg.

In Statele Unite se afla cele mai multe familii cu averi de peste un milion de dolari, respectiv 5,2 milioane.

Pe urmatoarele pozitii se situeaza Japonia (1,53 milioane) si China (1,1 milioane).

Singapore a inregistrat cea mai mare crestere, de 33% in 2010, fata de un avans de circa 40% in anul precedent, informeaza Mediafax.

"Am avut in 2008-2010 o crestere similara cu cea din perioada 2005-2007", a spus Peter Damisch, partener la subsidiara firmei din Elvetia.

Studiul a analizat 62 de state reprezentand peste 98% din PIB global.

Totodata, valoarea activelor la nivel mondial aflate sub administrarea unor firme specializate a urcat cu 8% anul trecut, la 121.800 miliarde de dolari, si a depasit maximul precedent, de 111.800 miliarde de dolari, inregistrat in 2007.

Mai putin de 1% din gospodariile din intreaga lume au fost definite ca avand o avere de peste un milion de dolari. Acestea trebuie sa dispuna de active pentru investitii cu aceasta valoare, excluzand imobiliare sau alte proprietati, precum arta.

Bogatia la nivel mondial a devenit mai concentrata anul trecut, familiile cu averi de peste un milion de dolari controland 39% din activele globale, fata de 37% in urma cu un an, se arata in studiu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri