Guvernul german incearca sa ajunga la un consens cu bancile si companiile de asigurari in privinta rostogolirii datoriilor Greciei, ministerul Finantelor respingand solicitarile creditorilor privati pentru stimulente ca sa participe la bailout-ul statului elen, transmite Bloomberg.

Bancile si companiile de asigurari, in frunte cu Deutsche Bank si Allianz, au dat de inteles ca sunt dispuse sa rostogoleasca datoriile Greciei ajunse la scadenta daca guvernele vor oferi stimulente, precum garantarea riscurilor, au declarat pentru Bloomberg cinci surse apropiate discutiilor.

O sursa oficiala germana sustine insa ca ministerul Finantelor vede astfel de garantii drept imposibile, deoarece scopul participarii investitorilor privati la bailout este tocmai reducerea poverii suportate de bugetele de stat, scrie Mediafax.

Ciocnirea dintre guvern si banci subliniaza dificultatile tot mai mari cu care se confrunta cancelarul Angela Merkel in incercarea de a regasi un echilibru intre interesele contribuabililor si cele ale marilor grupuri financiare.

Liderii europeni trebuie sa decida pana pe 3 iulie detaliile noului acord cu Grecia, insa acest termen limita ar putea deveni irelevant daca premierul elen George Papandreou nu va reusi sa treaca prin parlament masurile dure de austeritate si legislatia de accelerare a privatizarilor, chestiuni cerute de institutiile financiare internationale in schimbul unui nou bailout.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Proteste: Biden îl acuză pe Trump că folosește armata împotriva americanilor
Setari Cookie-uri