Urmatoarea prognoza economica oficiala a Germaniei, programata pentru octombrie, va arata o crestere destul de robusta pentru a permite reduceri de taxe din 2013, a declarat ministrul Economiei, Philipp Roesler, citat de Reuters.
"Datele economice ar trebui sa fie semnificativ mai bune decat prognoza actuala pentru 2012", a spus Roesler, membru al FDP, partid partener in coalitia de guvernare al conservatorilor (CDU) condusi de cancelarul Angela Merkel, informeza Mediafax.

Un acord politic intre membrii coalitiei pentru reducerea taxelor, probabil pentru veniturile mici si medii, a fost intampinat cu dezaprobare de catre opozitie. Diminuarea taxelor ar avea loc la timp pentru alagerile nationale din 2013.

Opozitia ar putea bloca reduceri ale taxelor pe venit in camera superioara a parlamentului, Bundesrat, care reprezinta cele 16 state federale germane, insa un purtator de cuvant al cancelarului a minimalizat o astfel de posibilitate.

"Suntem increzatori ca scopul unei astfel de masuri poate fi transmis majoritatii reprezentantilor statului", a afirmat reprezentantul cancelarului.

Surse guvernamentale anticipeaza ca un pachet de reduceri de taxe s-ar situa sub zece miliarde de euro, avand in vedere ca Ministerul de Finante estimeaza imprumuturi nete de 27,2 miliarde de euro anul urmator, chiar si inainte de a lua in calcul o reducere de taxe.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri