Pretul aurului s-a prabusit sub nivelul de 1.800 de dolari uncia, o scadere dramatica dupa nivelul record inregistrat zilele acestea, ceea ce ridica semne de intrebare in legatura cu riscurile metalului galben.

[Update] Pretul aurului a continuat joi sa scada puternic si a pierdut 180 de dolari in ultimele doua sedinte, dupa ce a atins marti un nou record istoric de peste 1.911 dolari pe uncie, pe fondul optimismului investitorilor privind discursul de vineri al sefului bancii centrale a SUA. Vezi aici detalii.

Pretul aurului a scazut cu 5.6% la New York, adica cea mai mare scadere din ultimele 18 luni, in urma speculatiilor ca pietele financiare se stabilizeaza, care au erodat interesul pentru plasamentele in metalul pretios, considerat un refugiu in perioadele incerte.

Contractele futures pentru aurul cu livrare in decembrie erau tranzactionate la ora 12:11 p.m., la bursa Comex din New York, in scadere cu 104 dolari, la 1,757.30 dolari uncia, transmite Wall Street Journal.

Cotatia aurului a scazut puternic in doua zile, anuland avansul din ultimele doua saptamani, care a urcat marti pretul la nivelul record de 1.917,9 dolari uncia.

Pe 16 august, banca Wells Fargo a avertizat ca cererea speculativa din partea investitorilor a impins piata "intr-o bula care se va sparge".

Compania de consultanta INTL FCStone avertiza zilele trecute ca pretul record al aurului s-ar putea indrepta luna viitoare spre o corectie de 8%, dar cotatia metalului pretios ar putea ajunge anul viitor la 2.400 de dolari uncia, in conditiile in care investitorii vor sa se protejeze de instabilitatea economica.

"Copacii nu cresc pana la cer. Cumparatorii trebuie sa fie prudenti", a avertizat Jeffrey Rhodes, seful operatiunilor internationale cu metale pretioase la INTL FCStone


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si