Compania Nestle, producatorul Nescafe si al ciocolatei KitKat, o crestere de 12% a profitului pentru al doilea semestru al anului trecut, scrie BBC News. Rezultatele se datoreaza cresterii afacerilor cu produsul de cafea Nespresso care au dus la atingerea unui nivel record al profitului, dar si majorarii preturilor si aprecierii dolarului fata de francul elvetian ce a contribuit la cresterea vanzarilor din Statele Unite si Asia.

Astfel, compania elvetiana a obtinut un profit net de 2,76 miliarde de euro, in crestere de la 2,46 miliarde de euro inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut.

Mai mult, vanzarile au ajuns la nivelul de 30,5 miliarde de euro, fiind cu 13 % mai mari, iar pentru intreg anul 2005, profitul companiei a crescut cu 21%, pana la 5,1 miliarde de euro.

Compania elvetiana Nestle este prezenta pe piata romaneasca inca din 1995, iar in 2000 au cumparat fabrica de napolitane Joe de la Timisoara. Anul trecut, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 62 mil. euro.
in afara de napolitane, Nestle mai vinde in Romania produse culinare (Maggi), cereale (Nesquick, Fitness), iar de curand elvetienii au cumparat producatorul grec de inghetata Delta Ice Cream, care are o fabrica si in Romania, la Bucuresti.