Continental a estimat ca va finaliza aceasta achizitie, care nu a primit inca aprobarile necesare, pana in luna iunie a acestui an. Concernul german nu a precizat insa daca pretul anuntat al tranzactiei include sau nu datoriile societatii. La randul sau, grupul Motorola a apreciat ca aceasta tranzactie ii va permite sa se concentreze pe piata echipamentelor de telecomunicatii, grupul american fiind deja al doilea mare producator de telefoane mobile din lume.

Divizia de echipamente electronice auto a grupului Motorola produce diferite echipamente electronice pentru clienti din industria auto, majoritatea din America de Nord si Mexic, printre produsele sale numarandu-se sisteme de navigare prin satelit sau sisteme pentru siguranta pasagerilor. Potrivit Continental este vorba de o societate profitabila ce realizeaza o cifra de afaceri anuala de aproximativ 1,6 miliarde dolari si are aproximativ 4.500 de angajati in SUA, Mexic, Franta si China. Societatea va fi inclusa in divizia de sistemele electronice pentru autovehicule a grupului Continental, divizie care realizeaza o cifra de afaceri anuala de aproximativ 6,5 miliarde dolari.

Concernul Continental AG, cu sediul la Hanovra, Germania, este lider mondial in sisteme de franare, componente pentru sistemele electronice pentru autovehicule, anvelope si elastomeri tehnici. Anul trecut, Continental a inaugurat la Sibiu, o noua fabrica de anvelope si primul centru de proiectare din Romania. in fabrica de anvelope din Timisoara, Continental a investit peste 200 de milioane de euro, in timp ce fabrica de la Sibiu a costat peste 20 de milioane de euro.