Compania britanica Yell, editor de "Pagini aurii", este singura firma ramasa in cursa pentru actiunile TPI (editorul spaniol de "Pagini aurii") detinute de compania Telefnica, oferta fiind de 3,28 miliarde euro (3,97 miliarde dolari), informeaza Rompres.

TPI a fost scoasa la licitatie de actionarul majoritar al acesteia, Telefnica. Printre principalii editori ai publicatiei Pagini Aurii europene se mai numara SEAT Pagine Gialle si DeTeMedien, care apartine de Deutsche Telekom.

Vanzarea a 59,9% din actiunile detinute de grupul de telefonie spaniol in TPI este estimata sa atraga oferte, in plus, de la toti actionarii TPI, la pretul oferit companiei Telefnica. Se asteapta ca Telefnica sa faca un anunt vineri despre cum va decurge procesul de licitatie pentru TPI.

Carlyle si Kohlberg Kravis Roberts, grupuri de preluare din SUA, au renuntat la licitatie saptamana trecuta, in timp ce interesul olandezilor de la World Directories, care apartin de Apax si Cinven, a disparut temporar. World Directories ar putea incerca sa reintre in licitatie, conform unei persoane apropiate companiei, citata de Financial Times.

Bancherii specializati in investitii cat si grupurile specializate in preluari au monitorizat indeaproape situatia TPI, datorita faptului ca o asemenea preluare ar putea genera profituri multiple in sectoarele de profil "Pagini aurii", teren favorit de vanatoare pentru grupurile private de capital. Yell a fost in trecut detinuta de "Apax and Hicks", actualmente Lion Capital, dupa care a fost listata la Bursa londoneza.

Grupul financiar elvetian Union Bank of Switzerland (UBS AG) si-a exprimat recent surprinderea fata de interesul Yell pentru TPI, Yell fiind pana acum concentrat pe achizitiile din SUA. Grupul elvetian a mai precizat ca actiunile TPI au fost majorate cu 28 procente anual de speculatiile legate de ofertele de preluare.

La pretul curent al actiunilor, valoarea de piata a TPI este de 3,28 miliarde de euro, pachetul detinut de Telefnica valorand 1,96 miliarde de euro.

World Directories a oferit anul trecut pentru participatia Telefnica 2,8 miliarde euro. Yellow Brick Road, editorul unor directoare de telefonie europene, a fost vandut anul trecut cu 1,8 miliarde de euro de BNP Paribas, pretul fiind mult mai mare decat estimarile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri