Autoritatile ucrainene si rudele jurnalistei Anhar Kocineva, rapita in Siria, nu mai stiu nimic despre situatia acesteia, in conditiile in care gruparea care a luat-o ostatica ameninta ca o va executa pe 26 decembrie, informeaza Kiev Post, in editia online.

"Nu mai stim nimic despre ea de la 1 ianuarie", a declarat nepotul jurnalistei, Dmitro, citat de agentia Interfax-Ucraina, scrie Mediafax.

Familia acuza Ministerul de Externe ca nu depune suficiente eforturi pentru a obtine eliberarea jurnalistei. "Dupa 1 ianuarie, nu ne-a mai sunat nimeni de la Ministerul de Externe", a spus el.

In decembrie, rapitorii afirmau ca amanasera executarea acesteia, subliniind ca autoritatile ucrainene nu fac nimic pentru eliberarea ei.

"Guvernul ucrainean si ambasada nu au fost seriosi la negocieri, nu si-au respectat promisiunile si nu au facut nimic pentru eliberarea lui Anhar", a declarat liderul rapitorilor, Abu Jandal. "Nimeni nu raspunde solicitarilor noastre. Se pare ca nu ii pasa nimanui", a continuat el.

Rapitorii, care sustin ca fac parte din gruparea disidenta Armata Siriana Libera, cer Ucrainei sa le trimita un negociator "care nu minte".

Ministerul ucrainean de Externe nu a comentat informatiile. Presedintele Viktor Ianukovici le-a cerut la jumatatea lunii octombrie diplomatilor ucraineni sa faca tot posibilul pentru eliberarea jurnalistei.

Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si confruntari armate intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad si fortele opozitiei. Bilantul conflictului civil este, potrivit ONU, de aproximativ 60.000 de morti. Cifra nu poate fi verificata din alte surse.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
UE se opune reprimirii Rusiei la discutiile intre liderii G7