Banca elvetiana Credit Suisse acuza un fost vicepresedinte pentru piete emergente, Agostina Pechi, care s-a angajat la banca americana de investitii Goldman Sachs, de furt de secrete comerciale, relateaza Bloomberg.

Credit Suisse a depus o plangere la un tribunal din Manhattan in care acuza ca fosta sa angajata a sustras informatiile in incercarea de a castiga clienti pentru Goldman Sachs, informeaza Mediafax.

In lunile februarie si martie, Pechi a trimis in secret email-uri cu liste de clienti si alte informatii bancare confidentiale, de pe contul sau de serviciu in contul personal si a printat documente importante referitoare la tranzactii, noaptea tarziu, cand ar fi trebuit sa fie in vacanta, se arata in plangerea Credit Suisse depusa pe 3 mai.

Pechi a castigat anul trecut 950.000 de dolari si locuieste in New York. Ea a demisionat de la Credit Suisse pe 2 aprilie, informand ca a acceptat un post la Goldman Sachs in New York.

"Pechi a decis sa fure informatii confidentiale de la Credit Suisse si date de contact, pe care le-a aflat in perioada in care a lucrat pentru Credit Suisse. Ea intentioneaza sa foloseasca datele pentru a concura Credit Suisse si sa le prezinte noului sau angajator pentru a tinti in mod special clientii bancii elvetiene", se arata in reclamatie.

Un purtator de cuvant al Goldman Sachs nu a dorit sa comenteze, iar si Pechi nu a putut fi contactata.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Revolut aduce pe pozitii cheie fosti executivi din banci cu greutate