Potrivit unui raport publicat recent de OECD, utilizarea de antidepresive in tarile dezvoltate economic a crescut dramatic in ultimul deceniu. Si romanii au inceput sa ia antidepresive ca pe bomboane. Ne doboara stresul si cei mai multi iau medicamente sa faca fata problemelor.

Atacuri de panica, tulburari de comportament sau pur si simplu depresie. Acestea sunt diagnosticele care apar din ce in ce mai frecvent, iar romanii care aleg sa-si cumpere antidepresive sunt din ce in ce mai tineri. Deja de la 20-25 de ani stresul devine de nesuportat. Producatorii de medicamente spun ca au inregistrat anual cresteri ale vanzarilor de antidepresive cu cel putin 12%.

In tarile dezvoltate economic, proportia medie de persoane care iau antidepresive a crescut de la 3,1% la 5,6% intre 2000 si 2011, dar ponderea variaza de la tara la tara. In islanda, de exemplu, unul din zece adulti ia antidepresive, insa in Coreea de Sud doar o persoana din o suta. De asemenea, 30% dintre femei iau antidepresive in Islanda fata de numai 15% in Norvegia, scrie NewStatesman.

Raportul OECD a generat panica cu privire la faptul ca in tarile vestice depresia este supra-medicalizata, iar doctorii sunt fortati din cauza tratamentelor alternative sa supraprescrie medicamente.

O alta informatie statistica ce are valoare de interes este raportul dintre numarul de medici si numarul de pacienti. In Elvetia sunt 45 de psihiatri la 100.000 de pacienti, in timp ce in Coreea, Turcia si Polonia doar 10 la 100.000 de pacienti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri