Miliardarul american Sheldon Adelson, care controleaza Las Vegas Sands, cel mai mare operator de cazinouri din lume, vrea sa se extinda prin constructia de complexuri turistice in mari orase europene, dupa ce a renuntat la planul de a investi 30 miliarde de dolari in Spania, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

"Caut un model diferit de afaceri, precum in Singapore, sau Japonia, sau Coreea de Sud, cu complexuri integrate individuale in orase individuale. Vom analiza marile orase din Europa pentru a stabili daca exista sau nu vreo posibilitate in acest sens", a declarat Adelson intr-un interviu aordat Bloomberg la Herzliya, Israel.

Las Vegas Sands a anuntat recent ca renunta la planul de a construi un mega-complex turistic de 30 miliarde de dolari in Spania, care ar fi fost cel mai mare din Europa. Adelson ceruse Spaniei asigurari politice ca taxele si alte conditii economice nu vor fi modificate de viitoare guverne.

Miliardarul a afirmat ca printre metropolele europene vizate pentru investitii se numara Madrid, Barcelona, Roma, Milano, Atena si Paris. El a adaugat ca singurele orase luate in considerare sunt acelea cu o infrastructura turistica bine dezvoltata, inclusiv hoteluri, restaurante, transport si spatii de expozitie.

Primarii de municipii din...
Citeste si: Primarii marilor orase ii cer de urgenta o intalnire lui Dancila


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Cele mai vandute masini in Europa in 2018. VW Golf, pe prima pozitie