Rusia nu vrea razboi cu Ucraina si aprobarea de catre Parlamentul rus a unei interventii militare in Ucraina are ca scop, inainte de toate, sa demonstreze intentiile serioase ale Kremlinului, a declarat adjunctul ministrului rus de Externe, citat de AFP.

"Rusia nu vrea razboi cu Ucraina", a declarat duminica seara Grigori Karasin in cadrul unei emisiuni difuzate de postul public de televiziune Rossia 1, potrivit Mediafax.

"Sunt convins ca nimeni din Rusia nu vrea razboi", a adaugat el.

"Suntem impotriva folosirii unei astfel de terminologii pentru a discuta despre relatiile cu Ucraine care ne este aproape", a insistat el.

El a criticat statele occidentale care au amenintat cu excluderea Rusiei din G8.

Citeste si:
"Caderea" lui Vladimir Putin: ce urmeaza pentru regimul rus in 2016?
Rusia si "caderea" lui...

"Vom sustine toate fortele favorabile consolidarii relatiilor noastre bilaterale, cu atat mai mult cu cat de aceste relatii depinde stabilitatea in Europa. Oamenii politici occidentali (...) trebuie sa inteleaga acest lucru", a declarat Karasin.

In ceea ce priveste decizia Consiliului Federatiei (Senatul) de a autoriza fortele ruse sa intervina in Ucraina, "noi credem ca aceasta decizie (...) va demonstra intentiile serioase ale Federatiei Ruse", a subliniat el.

Valentina Matvienko, presedintele Senatului rus, care a aprobat sambata recursul la fortele armate ruse in Ucraina, a respins, de asemenea, ideea unui razboi.

"Nu va avea loc niciodata un razboi intre noi. Suntem popoare infratite", a declarat ea in aceeasi emisiune.

Citeste si:
Aksionov: Crimeea nu va mai face parte niciodata din Ucraina
Aksionov: Crimeea nu va mai...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Criza din zona Stramtorii Kerci - alte perspective
Setari Cookie-uri